Menu

Domotica / KNX


Domotica / KNX systemen

Steeds meer apparaten worden ‘slim’. Daarmee bedoelen we: aan te sturen via beheersystemen, of apps. Dus niet meer alleenstaand en slechts op het apparaat zelf te bedienen. Je verlichting inschakelen via de smartphone of zien wie er voor de deur staat, is al niet meer bijzonder. Maar in het vakgebied Domotica gaat dit alles nog een stap verder.

Domotica

Het automatiseren en centraal aansturen van allerlei elementen in een gebouw wordt Domotica genoemd. De bedoeling hiervan is het verbeteren en gemakkelijker beheersbaar maken van de leefomgeving. Denk hierbij aan het centraal, vanuit één systeem, kunnen regelen van alle verlichting, verwarming, ventilatie, zonwering en/of beveiliging. Maar ook ‘smart’ apparaten zoals een TV, koelkast en ander witgoed kunnen worden gekoppeld aan een centraal systeem, waarin een geheel gebouw kan worden aangestuurd. Of dit nu een bedrijfspand of woning is. Zo’n centraal systeem wordt ook wel een gebouwbeheersysteem genoemd.

KNX

Om alle apparaten en systemen met elkaar te kunnen verbinden, moeten deze met elkaar kunnen ‘praten’. Het meest bekende en best ondersteunde communicatieprotocol (de taal, als het ware) is bekend onder de naam KNX. Door te werken met KNX kunnen gebouwen vérgaand worden geautomatiseerd en centraal beheerd.

Kennis en ervaring

Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring van Domotica en in het bijzonder met het KNX systeem. Heb je als bedrijf of particulier interesse in het (deels) automatiseren van je leef - en werkomgeving? neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.