Menu

Warmtepomp laten installeren en onderhouden


Waar tot enkele jaren geleden een warmtepomp nog als een experimenteel alternatief werd gezien voor verwarmen met een cv-ketel, heeft de (hybride) warmtepomp inmiddels een enorme vlucht genomen. Bij Doek Installatietechniek houden we van nieuwe technieken en wij zijn dan ook al jaren actief in het installeren van warmtepompen in ons werkgebied van Groningen en Drenthe. We hebben hier dan ook de nodige ervaring in opgedaan en in combinatie met onze ambitieuze manier van werken hebben we goede resultaten behaald in het vervangen van de cv-ketel door een (hybride) warmtepomp, als ook in het plaatsen daarvan in nieuwbouw.

Met een warmtepomp besparen op gas

Sinds de gasprijzen door de ontwikkelingen in de wereld plotseling enorm zijn gestegen, is het vervangen van de cv-ketel door een warmtepomp ineens veel interessanter geworden. Doordat warmtepompen ook meer in massa worden geproduceerd, zijn de prijzen ook flink gezakt en een andere factor is dat er subsidie en interessante financieringsmogelijkheden zijn ingevoerd. Als je een warmtepomp laat installeren heb je voor het verwarmen van je woning geen gas meer nodig. De warmtepomp gebruikt namelijk elektriciteit. Wanneer je dit met zonnepanelen zelf opwekt, verwarm je praktisch voor niets. Voor warm water kun je eventueel gebruik blijven maken van een cv-ketel, waarbij je veel minder gas zult gaan gebruiken. Ook kun je kiezen voor zonneboilers voor warm water. Ook deze kunnen wij installeren.

CO2 uitstoot

Niet alleen is het laten installeren van een (hybride) warmtepomp goed voor de portemonnee. Ook is dit beter voor het milieu, omdat de CO2-uitstoot verminderd met een hybridepomp of zelfs gereduceerd wordt tot nul met een volledige warmtepomp, eventueel aangevuld met zonneboilers. Ook het milieuaspect is voor veel mensen reden om de cv-ketel te vervangen. Bovendien heeft de regering beslist dat een (hybride) warmtepomp de standaard wordt vanaf 2026. Vanaf dan kan in principe geen normale cv-ketel meer worden geïnstalleerd.

Is elke woning geschikt voor een warmtepomp?

Hoe moderner en beter geïsoleerd een woning is, hoe beter een warmtepomp past bij de warmtevoorziening. Wij komen graag langs om jouw eigen situatie bekijken en een goed advies te geven.

 

Warmtepomp laten installeren in Groningen en Drenthe

Doek Installatietechniek is vooral actief in Noord-Nederland met de nadruk op Drenthe en Groningen. Vanuit Emmen kunnen we dit deel van Nederland goed en snel bereiken, vooral in geval er een storing optreedt, is dit van belang. Als je in Groningen of Drenthe woont en je wilt een warmtepomp laten installeren, dan kan je dan ook gerust contact met ons opnemen.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.