Menu

PLC programmeren


Wanneer je een nieuwe productielijn opzet of een industrieel proces wilt automatiseren, is de PLC als het ware de ‘computer’ die het proces aanstuurt. Dit kan van een simpel overzichtelijk systeem tot een zeer uitgebreid proces met allerlei verschillende stappen, machines en sensoren die allemaal op elkaar afgestemd zijn. Een PLC -programmeur kan in sommige gevallen zelf de besturing ontwerpen of de door een deskundige opgestelde specificaties omzetten naar een slim werkende PLC. Vaak in combinatie met een bedienings- en signaleringspaneel, zodat een bedrijfsmedewerker gemakkelijk met het systeem kan omgaan.

PLC-programmeren aan de hand van een doordacht ontwerp

Wanneer het proces vastloopt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is dus vanzelfsprekend dat het productieproces goed doordacht wordt en voordat de PLC wordt geprogrammeerd gaat hier een ontwerpproces aan vooraf, zodat eventuele problemen zijn voorzien en opgelost, voordat ze aan de orde komen in de productie. Uiteraard wordt het systeem voor oplevering ook uitgebreid getest, waarbij zoveel mogelijk scenario’s de revue passeren.

PLC programmeur nodig?

Doek Installatietechniek is thuis in industriële techniek en wij hebben een ervaren PLC-programmeur beschikbaar. Wil jij bedrijfsprocessen automatiseren of moderniseren? Dan helpen wij je hier graag verder mee. Al vanaf de start kunnen wij meedenken in het ontwerp voor een goedlopend en slim automatiseringsproces dat zo stabiel mogelijk verloopt. Wij kunnen het programmeren van de PLC verzorgen en tevens zijn we beschikbaar voor onderhoud, aanpassingen én verhelpen we storingen als deze voorkomen.

 

Meer informatie over onze PLC-projecten en mogelijkheden

Bedrijfsprocessen zijn vaak kostbaar en bedrijfsgeheim. Op onze website kunnen we daarom zeer beperkt details geven over door ons geprogrammeerde PLC-besturingen en panelen. In een persoonlijk gesprek gaan we graag in op eerdere projecten en bespreken we de mogelijkheden voor jouw project.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.