Menu

Inbraakbeveiliging


Alarmsystemen zijn er in diverse soorten en gradaties. Verzekeringsinstanties eisen vaak een bepaalde standaard (of niveau) in de inbraakbeveiliging om je pand of in sommige gevallen ook een woning te kunnen verzekeren. Hoe beter beveiligd, hoe lager ook een verzekeringspremie kan uitvallen.

Diverse mogelijkheden in alarmsystemen

Wij kunnen in overleg met jou als eigenaar een goed passend inbraakbeveiligingssysteem adviseren en installeren. De basis hiervoor bestaat uit bewegingsmelders die op cruciale en slim gekozen plaatsen worden opgehangen. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de sensoren detecteren beweging, dan gaat het inbraakalarm af. Maar beveiliging tegen inbraak kan veel verder gaan dan bewegingssensoren. Zo kunnen deuren en ramen ook worden beveiligd, zodat wanneer deze worden geopend, het systeem al alarm slaat. En zo zijn er nog meer mogelijkheden.

In- en uitschakelen van het alarm

De norm in alarmsystemen is nog altijd dat deze met codes (van meestal vier cijfers) worden ingeschakeld. Al langere tijd is het mogelijk om verschillende medewerkers een eigen (bij anderen niet bekende) code te laten gebruiken, zodat kan worden achterhaald wie het systeem op welk moment heeft in- of uitgeschakeld. Inmiddels wordt er steeds meer met tags of druppels gewerkt. Een code invoeren is dan niet meer nodig.

Slimme beveiliging

Zeker in combinatie met een (KNX) gebouwbeheersysteem is het mogelijk diverse (beveiliging) systemen met elkaar samen te laten werken. Zo kan bij het afgaan van het alarm bijvoorbeeld alle verlichting meteen ingeschakeld worden, zodat inbrekers gemakkelijker en veiliger door de alarmdienst kunnen worden gevonden. Zelfs het afsluiten van ruimtes is mogelijk om de inbrekers te beletten het pand nog te verlaten.

Inbraakalarm installeren

Wil je een alarmsysteem laten aanleggen? Van basis tot slimme alarmsystemen: zij kunnen jouw gebouw perfect beveiligen! Eventueel in combinatie met een camera, branddetectie of toegangscontrolesysteem.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.