Menu

Utiliteits installaties


Elektro- en installatietechniek voor een school, winkel, fabriek of ander gebouw dat niet bestemd is om in te wonen, wordt een “utiliteitsinstallatie” genoemd.

Utiliteitsinstallaties passen bij de bestemming

Hier gelden specifieke behoeften om de beoogde functie zo goed mogelijk te kunnen faciliteren. Verlichting is hier een goed voorbeeld van. In een magazijn wordt andere verlichting gebruikt dan in een winkel waar je producten wilt kunnen uitlichten en een fijne sfeer creëren. Maar ook de benodigde aansluitingen voor elektriciteit en bijvoorbeeld data moeten goed passen bij de bestemming van een ruimte. Bij een fabriek waar zware elektrische machines gebruikt worden, moet een groepenkast worden geplaatst die is afgestemd op gebruik van veel krachtstroom en die goed beveiligd is tegen overbelasting. Bij een kantoorruimte verwacht je voldoende lichte spanningaansluitingen (op de juiste plaatsen) en databekabeling om PC’s, telefoons en andere apparaten te kunnen aansluiten.

Een betrouwbare partij voor alle utiliteitinstallaties

Onze expertise is gericht op het ontwerpen en realiseren van zo goed mogelijk passende oplossingen. Hierbij wordt gekeken naar de behoeften, kostenefficiëntie en duurzaamheid. Zowel de elektrische installaties alsook verwarming, water, afvoer, gas, beveiliging -en datanetwerken kunnen wij deskundig en van hoge kwaliteit installeren en onderhouden.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.