Menu

Modern elektronisch toegangscontrolesysteem laten installeren


Bij beveiliging denk je al snel aan een alarmsysteem of camerabewaking. Maar het begint allemaal bij toegangscontrole. Door te voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot een pand of locatie is de eerste en belangrijkste hindernis opgeworpen en de eerste beveiliging ook een feit.

Toegangscontrole wordt traditioneel met sleutelsets geregeld. Bepaalde sleutels geven toegang tot bepaalde ruimtes. Deze vorm is natuurlijk beperkt en biedt geen mogelijkheden tot  inloggen of registratie. Bij diefstal of verlies van een sleutel is er tevens een grote kostenpost, omdat vele cilinders en sleutels vervangen moeten worden. Doek Installatietechniek uit Emmen is in Drenthe en Groningen actief is het realiseren van moderne elektronische toegangssystemen.

Een modern elektronisch toegangscontrolesysteem

Er zijn diverse moderne, elektronische mogelijkheden om de toegangscontrole flexibel en veilig te regelen. Voorbeelden zijn toegangscodes of vingerafdrukken op een paneel bij een deur, pasjes, tags of ‘druppels’ die bij een lezer worden gehouden. De mogelijkheden hierin zijn vrijwel onbeperkt. Je kunt de elektronische toegangscontrole beperken tot de buitendeuren van een (bedrijfs)pand, maar ook binnen het gebouw zijn deuren te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang.

Inzicht in toegang

Bovendien kan altijd worden ingezien welke persoon (code, vingerafdruk, pasje, tag of druppel) op welk moment toegang heeft gekregen. Of wanneer de toegang is geweigerd wanneer iemand ergens naar binnen probeert te gaan waar deze persoon geen toegang heeft.

Toegangscontrolesysteem met dagen en tijden

Het toegangssysteem kan uiteraard ook gemakkelijk zo worden ingesteld dat een bepaalde medewerker met diens code, tag, druppel of pasje alleen op bepaalde dagen en tijden toegang krijgt. Hiermee sluit je bijvoorbeeld het weekend of de nachtelijke uren uit. Dit heeft als bijkomend voordeel dat wanneer iemand het pasje, de druppel of tag verliest, de momenten waarop een indringer hiervan gebruik kan maken beperkt zijn. Uiteraard kan in zo’n geval meteen bij het ontdekken een blokkade worden ingesteld. Dit is vele malen handiger dan wanneer iemand een sleutel  verliest en in sommige gevallen tientallen cilinders en sleutels moeten worden vervangen!

Toegangscontrole systeem laten installeren

Doek Installatietechniek uit Emmen is actief in onder andere Drenthe en Groningen en kan een toegangscontrolesysteem installeren. Graag gaan we met je in gesprek om te komen tot de meest ideale oplossing die haalbaar is om de veiligheid zo optimaal mogelijk te regelen. Wij kunnen dit ook combineren met andere veiligheidssystemen, zoals brandbeveiliging en een alarm- en camerasysteem.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking bij ons in Emmen of op uw locatie.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.