Menu

Duurzaam


De wereld verandert, we willen schone energie, minder energie verspillen en beter omgaan met het milieu. Vooral in de techniek is de afgelopen jaren (en nog steeds)  volop geïnnoveerd om duurzamer te kunnen werken en leven.

Uiteraard volgen wij als modern installatiebedrijf de ontwikkelingen op de voet en kunnen wij de beste duurzame technische oplossingen inzetten in onze adviezen en installaties. Duurzame techniek is erg breed en wij maken dagelijks duurzame keuzes, maar onderstaande producten lichten we graag extra uit.

Verwarming

We willen af van het gebruik van gas om te verwarmen. Er zijn inmiddels diverse duurzame alternatieven om te verwarmen. Het meest bekend is de warmtepomp. Deze installeren wij regelmatig met goede resultaten. Zonneboilers zijn een andere innovatie waarmee door panelen op het dak water verwarmd wordt. Dit hoeft dan niet door een installatie op gas te gebeuren en ook hier zijn flinke besparingen te behalen met nul CO2-uitstoot. Ook werken wij, om duurzaam te verwarmen, onder andere met de Strada producten van Jaga. Deze moderne en krachtige radiator is geschikt om te verwarmen met lagere temperaturen en is dus zuiniger en bovendien veel efficiënter dan traditionele radiatoren. Met minder energie meer opbrengst.

Laadpunten voor elektrische auto’s

Je ziet steeds meer elektrische en hybride auto’s in het straatbeeld. Ook van de traditionele brandstof willen we af, omdat deze zwaar drukt op de milieudoelstellingen. Deze moderne auto’s moeten (snel) kunnen worden opgeladen en hiervoor werken wij uitsluitend met de producten van Schneider. Deze fabrikant heeft wat ons betreft de norm gezet in elektrische laders, waarbij kwaliteit en innovatie op nummer één staan. Graag vertellen we je uitgebreid waarom wij voor dit merk kiezen!

Verlichting

In verlichting is de afgelopen jaren waarschijnlijk het meest veranderd. Ouderwetse gloeilampen zijn al jaren niet meer verkrijgbaar. Spaarlampen en daarna super zuinige ledverlichting is de norm geworden. Vooral bij bedrijven waar nog veel oude TL verlichting wordt gebruikt, is de besparing door het vervangen van de verlichting enorm!

Zonnepanelen

Stroom opwekken uit zonne-energie wordt steeds meer een standaard. Wij installeren zonnepanelen,  zodat je je eigen stroom kunt opwekken en bovendien wellicht zelfs stroom kunt terug leveren aan het net!

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.