Menu

Keuring en Inspectie


Wanneer je je technische installaties perfect hebt laten ontwerpen en installeren, wil je er ook op kunnen vertrouwen dat deze niet zullen uitvallen. En dat deze ook na vele uren gebruik nog steeds veilig kunnen worden gebruikt door de medewerkers. Daarnaast ben je als bedrijf verantwoordelijk om periodiek je technische installaties en machines te laten inspecteren en keuren en verplicht de Arbo-wet je als werkgever om een veilige werkplek te bieden.

Onafhankelijke keuring en inspectie van technische installaties

Wij kunnen de elektrotechnische installaties binnen jouw bedrijf periodiek controleren. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de systemen veilig en betrouwbaar kunnen worden gebruikt en kun je aantonen dat je je verantwoordelijkheid neemt als het gaat om de veiligheid van je medewerkers.

NEN 3140 keuring laten uitvoeren

De NEN 3140 is de Nederlandse norm voor laagspanning installaties en gereedschappen. Wij mogen de periodieke NEN 3140 keuringen uitvoeren waarbij optische inspecties door ons worden uitgevoerd, maar ook metingen en beproevingen. De uitkomsten van de NEN3140 keuring worden in een rapportage uitgewerkt, waarin ook adviezen (kunnen) worden opgenomen.

NTA 8220 keuring

Naast de NEN 3140 zijn wij ook gekwalificeerd om een NTA 8220 keuring uit te voeren. Deze is (meestal) aanvullend op de NEN-keuring en richt zich op brandgevaar van installaties en apparaten. In een rapportage brengen wij het brandrisico van installaties in kaart, volgens vastgestelde normen. De NTA 8220 wordt door steeds meer brandverzekeringen geëist.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij InstalQ, Erkent Leerbedrijf en werken met de gebouwbeheersing via het KNX-protocol.